
Składniki
0.5 sztuki
10 plastrów
15 gramów
15 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
0.5 opakowania
0.5 sztuki
1.1 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.
Krok 2
Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Boczek podsmaż na patelni.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.
Krok 6
Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej