Sałata misz masz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata misz masz

Autor: magdalena2672

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

10 plastrów

15 gramów

15 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

0.5 opakowania

0.5 sztuki

1.1 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij liście sałaty lodowej i wymieszaj z pozostałymi sałatami w większej misce.

Krok 2

Ser feta pokrój w kostkę, pomidorki koktajlowe wraz z oliwkami rozkrój na pół, nektarynkę pokrój w cienkie plastry. Wszystkie te składniki razem delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Boczek podsmaż na patelni.

Krok 4

Chleb pokrój w kostkę, przełóż na blachę, skróp oliwą z oliwek i piecz grzanki w piekarniku przez kilka minut, by stały się chrupiące.

Krok 5

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie polej sałatkę.

Krok 6

Na wierzch ułóż plastry boczku, suszone pomidorki, świeżą bazylię oraz grzanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata misz masz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej