Sałatka biało-czerwona z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Biało-Czerwona

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

8 sztuk

3 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić jajka na gotowanie w zimnej wodzie

Krok 2

Paprykę i pomidory umyć i pokroić

Krok 3

Cebulę pokroić drobno

Krok 4

Ser sałatkowy pokroić w kostkę

Krok 5

Czosnek marynowany pokroić

Krok 6

Jajka po ugotowaniu obrać ze skorupek i pokroić na połówki

Krok 7

Wszystko razem zmieszać w salaterce z roszponką i papryką marynowaną

Krok 8

Dodać oliwę z oliwek

Krok 9

Przyprawić pieprzem, solą i papryką czerwoną ostrą w proszku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Biało-Czerwona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej