
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkować kilka liści kapusty pekińskiej, pomidory pokroić w dużą kostkę, a ogórek w pół-plastry. Następnie cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski i dorzucamy czerwonej fasoli. całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Krok 2
Sos czosnkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kebaba i podsmażamy na oleju aż będzie średnio chrupiąca.
Krok 3
Placki tortilli podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu, następnie na plackach kładziemy kolejno: sałatkę, na to trochę mięsa i polewamy sosem. całość zwijamy w kopertę. można zawinąć w folię aluminiową by placek się nie otwierał.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla
Masz ochotę przygotować smaczną tortillę? Pomocą będzie ten prosty przepis. Dzięki proponowanej w nim mieszance składników, w łatwy sposób przyrządzisz danie, które sprawdzi się na lunch w pracy, obiad albo wczesną kolację. Warzywa wystarczy odpowiednio pokroić, a mięso podsmażyć – smaku nada mu odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Całość świetnie będzie komponowała się z sosem czosnkowym. To danie, które nie zabierze Ci dużo czasu – gotowy farsz wystarczy zwinąć w specjalne placki. Aby uniknąć przeciekania sosu, można dodatkowo owinąć (uformowane w koperty) tortille folią aluminiową, bądź papierem pergaminowym z nieprzemakalną warstwą. Zapobiegnie to także wysypywaniu się składników. Gotowe danie jest bardzo poręczne, możesz je zatem zabrać ze sobą w wiele miejsc. Koniecznie sprawdź nasz przepis.