Sałatka błyskawica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka błyskawica

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

5 łyżek

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka, ananasa , kukurydzę, groszek i fasolę odsącz, wsyp do miski.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i 3 łyżkami majonezu. Dodaj do sałatki i wymieszaj.

Krok 3

Przełóż do salaterki a wierzch równomiernie posmaruj pozostałym majonezem. Rzodkiewki i ogórka fantazyjnie wytnij.

Krok 4

Utwórz postacie używając wykałaczek, z goździków zrób oczy. Ozdób sałatkę, również listkami natki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  błyskawica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej