Sałatka z porów i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z porów i ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj , białą część pokrój w półkrążki grubości ok. 1,5 cm, sparz we wrzątku, ostudź. Jajka ugotuj na twardo i po przestudzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudz i pokrój w kostkę. ogórki kiszone także pokrój w kostkę.

Krok 3

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj z sosem. Przybierz cząstkami pomidorów i natką. Podawaj z pieczywem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  z porów i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej