Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
0.5 pęczka
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, aż będą miękkie. Następnie odstaw do ostygnięcia. Ostudzone pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Jajko gotuj na twardo przez 8 minut.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's i dodaj do ziemniaków. Następnie do sałatki wrzuć odcedzony groszek i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Gotową sałatkę udekoruj gałązkami koperku i ćwiartkami jajka. Możesz również dodać do niej kilka plasterków kiełbasy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem
Sałatka z ziemniakami i groszkiem to danie, które najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy w sklepach królują młode ziemniaki. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby cieszyć się jej smakiem przez cały rok. Sposób przygotowania sałatki jest prosty, z powodzeniem możesz ją więc przyrządzić, nawet jeśli nie czujesz się zbyt pewnie w kuchni. Zacznij od ugotowania ziemniaków oraz jajek. W międzyczasie przygotuj pyszny sos. Przyrządzisz go łącząc ze sobą aromatyczną przyprawę Knorr oraz kremowy majonez. Delikatnie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki – miękkie ziemniaki, zielony groszek (z puszki, lub mrożony) i ziołowy sos, a następnie ułóż na nich ćwiartki jajka. Gotową sałatkę udekoruj świeżym, pachnącym koperkiem, który doda jej dodatkowego smaku i koloru. Jeśli jesteś miłośnikiem mięsa to dodaj do niej kilka plasterków swojej ulubionej kiełbasy. Prawdziwa uczta dla podniebienia!