
Składniki
3 łyżki
3 szczypty
3 szczypty
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 opakowania
0.5 opakowania
4 szczypty
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki i paprykę umyć i pokroić
Krok 2
Ser sałatkowy typu bałkańskiego pokroić w kostkę
Krok 3
Filety z kurczaka pokroić, przyprawić czosnkiem i zagrillować na grillu elektrycznym
Krok 4
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę
Krok 5
Wszystko razem wymieszać w salaterce z roszponką, serkami wiejskimi i oliwą z oliwek
Krok 6
Przyprawić papryką ostrą w proszku, solem i pieprzem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej