Sałatka po śródziemnomorsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka po śródziemnomorsku

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

7 sztuk

3 sztuki

4 plastry

200 gramów

4 sztuki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety schabowe umyc osuszyc papierowym ręcznikiem.Pokroic w kostkę,wrzucic do miski.Wsypac pół opakowania sosu sałatkowego,dodac oliwe z oliwe,sól i pieprz troszkę tymianku.Wszystko wymieszac i odstawic na 30 minut do lodówki pod przykryciem.

Krok 2

Następnie mięso usmażyc na patelni z odrobiną oleju. Położyc na talerzu umyte liscie sałaty rzymskiej na to mix sałat,pomidorki cherry przekrojone na połówki,kostkę fety oraz usmażone kawałki schabu.

Krok 3

Z gałązek rozmarynu zrobic szaszłyki nakłuc na nie kulki mozzareli,oliwki oraz pomidorki.

Krok 4

Z jogurtu zrobic dressing:dodac tymianek ewentualnie ząbek czosnku.Wymieszac,schłodzic i podawac do sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka po śródziemnomorsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej