
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokroić w skośne kromki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z pestek i drobno posiekać.
Krok 2
Pomidora wymieszać ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.
Krok 4
Filety anchois drobno posiekać. Cebulę pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na paski.
Krok 6
Do warzyw na patelni dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię. przypraw pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę podawać z pieczoną bagietką.
Krok 3
Mieszankę nałożyć na każdą kromkę i skropić oliwą. Zapiekać 10 minut w 220st.
Krok 5
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i dodaj paprykę. Duś do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej