Sałatka śródziemnomorska z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śródziemnomorska z grzankami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokroić w skośne kromki. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z pestek i drobno posiekać.

Krok 2

Pomidora wymieszać ze skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.

Krok 4

Filety anchois drobno posiekać. Cebulę pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić i pokroić na paski.

Krok 6

Do warzyw na patelni dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię. przypraw pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Sałatkę podawać z pieczoną bagietką.

Krok 3

Mieszankę nałożyć na każdą kromkę i skropić oliwą. Zapiekać 10 minut w 220st.

Krok 5

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i dodaj paprykę. Duś do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śródziemnomorska z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej