Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 pęczek

1 pęczek

1 opakowanie

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior dzielimy na małe różyczki (nie gotujemy), kalarepę kroimy w słupki, pomidora w cząstki, rzodkiewki w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno siekamy.

Krok 2

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszamy z 3 łyżkami oliwy z oliwek i wodą. Dodajemy do warzyw i wstawiamy na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Surówka znakomicie nadaje się do pieczeni wieprzowych czy wołowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka surówka z kalafiorem i kalarepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej