Sałatka z truskawkami, serem i orzechami
łatwe
332 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
15 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 2
Liście cykorii porozdzielaj i ułóż w salaterce lub na półmisku. Umyte i oczyszczone truskawki pokrój na połówki. Ser pokrój w kawałki o podobnej wielkości.

Krok 3
Na rozgrzanej suchej patelni upraż orzechy, aby uwolniły swój aromat, a następnie je wystudź.

Krok 4
Pokrojone truskawki oraz ser rozłóż dekoracyjnie na liściach cykorii. Całość polej przygotowanym sosem, a na koniec sałatkę posyp orzechami. Możesz też dodać na wierzch kiełki słonecznika.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z truskawkami, serem i orzechami
Prawdziwy wulkan smaków i barw na twoim talerzu. Pozwól sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa i przygotuj wykwintną kolację z gwiazdą wieczoru w postaci sałatki z truskawkami, serem pleśniowym i orzechami. Chrupiące orzechy włoskie, kremowy i aksamitny camembert, a wszystko w towarzystwie świeżej cykorii i soczystych truskawek to oryginalne i przepyszne połączenie smaków. W tym przypadku wykwintne wcale nie oznacza trudne do przygotowania. Wystarczy, że umyjesz i podzielisz na mniejsze części cykorię, pokroisz truskawki oraz camembert i ułożysz na talerzu. Orzechy włoskie posiekaj i podsmaż chwilkę na patelni bez dodatku tłuszczu – uprażone orzechy uwolnią pełnię swojego aromatu oraz staną się jeszcze bardziej chrupiące. Wszystkie składniki polej jeszcze francuskim sosem sałatkowym i gotowe. Proste prawda?