Warzywa z przyprawami prażonymi na ghee
łatwe
118 osób zapisało

Składniki
2 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę, a marchew w cienkie, niedługie słupki. Pokrój kalafior w małe różyczki, a cukinię w grube połówki plastrów. Sparzonego pomidora obierz i posiekaj.

Krok 2
Obrany korzeń imbiru rozkrój na dwie części. Jedną część skrój w cienkie słupki a drugą zetrzyj na tarce na papkę. Zmieszaj śmietanę, starty imbir i łyżeczkę kminu.

Krok 3
Rozgrzej ghee na głębokiej patelni i wrzuć na nią gorczycę. Kiedy nasiona zaczną strzelać i pęcznieć dodaj kmin i pokrojony imbir. Smaż, nie przestając mieszać, dopóki imbir nie zbrązowieje.

Krok 4
Dolej wody i zakryj patelnię. Kiedy warzywa będą jędrne, ale nie zbyt miękkie, dodaj śmietanę z przyprawami. Zdejmij pokrywkę i gotuj dopóki sos nie zgęstnieje.

Krok 5
Teraz dodaj wszystkie warzywa, oprócz pomidora, oraz kostkę Knorr i zamieszaj.

Krok 6
Na koniec dodaj pomidora i posiekaną kolendrę. Serwuj gorące danie z bagietką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej