
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wypłukać kilka razy w zimnej wodzie .Z papryk usunąć pestki i pokroić je w paski.
Krok 2
Zagotować w dwóch osobnych garnuszkach po szklance wody z połówka kostki bulionu w każdej . Do jednego garnka wrzucić kaszę i gotować na bardzo małym gazie aż kasza wchłonie płyn ( ok. 15 minut). Do drugiego garnuszka wsypać pokrojone papryki i również gotować 15 minut- odcedzić.
Krok 3
Poczekać aż kasza i papryki wystygną. Pokroić papryki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać kasze i paprykę z olejem i majonezem . Nie doprawiać - dzięki gotowaniu w bulionie kasza i papryka nabierają smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej