
Składniki
300 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
100 mililitrów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój w plasterki, a ogórki i paprykę w słupki.
Krok 2
Dodaj posiekaną drobno cebulę oraz szczypiorek, posiekaną pietruszkę i koperek. (szczyptę ziół zostaw do dekoracji)
Krok 3
Sos sałatkowy wymieszaj z majonezem i łyżką gorącej, przegotowanej wody.
Krok 4
Połącz sałatkę z sosem i przełóż do salaterek. Podawaj udekorowaną ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej