
Składniki
24 sztuki
5 łyżek
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Krok 2
Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Krok 3
Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Krok 4
Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej