Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
150 gramów
120 gramów
120 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
30 gramów
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak umyć i osuszyć. Pomidory pokroić w kostkę.

Krok 2
Szynkę pokroić na paski.

Krok 3
Zieleninę pokroić.

Krok 4
Dodać ocet balsamiczny i przyprawy. Wymieszać wszystko razem.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bazylia z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Sałatka ze szpinakiem i szynką
Pora na: Kolację.
Posiłek wieńczący dzień powinien być , a jednocześnie skutecznie sycić apetyt, by powstrzymać nas przed sięganiem po różne smakołyki tuż przed snem. Jeśli szukacie przepisu, który odpowiada temu opisowi, bez wątpienia jest nim sałatka ze szpinakiem i szynką. Solidna porcja warzyw, wzbogacona mięsnym dodatkiem oraz aromatycznymi przyprawami to doskonały pomysł na kolację. Smak dania podkreśla również ocet balsamiczny z pieprzem, bazylią i oregano, nadając sałatce wyrazistości i włoskiego charakteru.
Dla kogo?
Sałatka ze szpinakiem i szynką to doskonała propozycja dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zbilansowaną dietę.
Wiesz, co jesz!
Sałatka dostarczy organizmowi 394,6 kcal energii, 7,7 g błonnika oraz 34,4 g wartościowego białka.
Czy wiesz, że?
Szynka parmeńska obecna w przepisie, do dziś wytwarzana jest tradycyjnymi sposobami w regionie Emilia – Romagna. Powstaje z całych udźców wieprzowych, poddawanych procesowi suszenia.