
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
400 gramów
3 opakowania
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szklanka
4 sztuki
null
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.
Krok 2
Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.
Krok 3
Piec 25 min w temperaturze 200 C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej