
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 litr
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
(mówiąc 8porcji, mam na myśli 8 sztuk) Przygotowujemy: Dużą miskę Mikser Składniki patelnie olej coś do przewracania naleśników łyżkę do mieszania składników Chochla
Krok 2
Miksujemy wszystko dokładnie. Mąki dodajemy tyle, by uzyskać konsystencję śmietany. Próbujemy czy smak nam odpowiada (nie jest za mało cynamonu lub miodu).
Krok 3
Rozgrzewamy olej na patelni po czym starannie wylewamy jedną chochlę uzyskanej masy, po chwili przewracamy na drugą stronę. I tak z aż do skończenia się substancji w misce ;)
Krok 4
Na środek lub na jednym z boków naleśnika układamy owoce, dżem, czekoladę (czy co kto tam chce ;]) i zawijamy. Możemy polać go syropem klonowym, bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem czy też cynamonem. Ja jednak polecam zawiniętego naleśnika położyć na grilla. Potrawa jest bardzo dobra na wypad ze znajomymi, gdy nie chcemy jeść ciężkich mięsnych rzeczy. Albo jako deser ;) Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej