
Składniki
120 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Tofu dokładnie zmiksuj z sokiem z cytryny.

Krok 2
Dodaj ksylitol, proszek, napój migdałowy, mąkę, cynamon i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Smaż placki na odrobinie oleju na rumiano z obu stron.

Krok 4
Podaj razem ze śliwkami.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Słodkie placuszki z tofu ze śliwkami
Pora na: Śniadanie.
Słodkie placuszki na dzień dobry? Dlaczego nie! Nie znajdziecie w przepisie tradycyjnego cukru, klasycznej białej mąki czy tłustego twarogu. Wszystkie te składniki zastąpiliśmy innymi produktami: ksylitolem, mąką orkiszową oraz naturalnym tofu. Słodyczy i orzeźwiającego, owocowego smaku dodają śliwki, które idealnie wpisują się w śniadanie. Atutem przepisu jest również szybkie przygotowanie dania, co – nie ukrywajmy – ma ogromne znaczenie!
Dla kogo?
Słodkie placuszki z tofu ze śliwkami to propozycja dla każdego, kto szuka pomysłu na wysokobiałkowe śniadanie. Są doskonałym uzupełnieniem zbilansowanego menu osób aktywnych fizycznie.
Wiesz, co jesz!
Nasz pomysł na śniadanie dostarczy wam 344,2 kcal energii, 4,6 g błonnika oraz 15,6 g białka.
Czy wiesz, że?
Mąka orkiszowa uznawana jest za jeden z najlepszych zamienników tradycyjnej mąki pszennej. Pochodzi z ziaren orkiszu, które cechują się słodkawym, orzechowym smakiem. Z uwagi na zawartość białek glutenowych, mąka orkiszowa doskonale nadaje się do wypieków.