Smaczne Piksy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne Piksy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

600 gramów

30 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo i po obraniu posiekaj.

Krok 2

Pieczarki pokrój w kostkę i usmaż. Dodaj jajka, wymieszaj i schłodź.

Krok 3

Piersi z kurczaka jekko rozbij i oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 4

Na mięso nałóż farsz a następnie zwiń w rulony.

Krok 5

Panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 6

Usmaż ze wszystkich stron na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne Piksy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej