
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
250 gramów
4 sztuki
500 gramów
null
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę pokrój w drobną kostkę, wrzuć do nagrzanego garnka garnka i wytapiaj.
Krok 2
Wlej do tego 1/2 szklanki wody i podgrzewaj czasem mieszając. Umyj dokładnie karkówkę i osusz, pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Gdy słonina będzie już wytopiona, dodaj mięso i smaż całość jeszcze przez godzinę od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Obierz cebulę, drobno posiekaj i dodaj do całości przed końcem smażenia. Smaż do momentu gdy cebula nabierze złotego koloru.
Krok 5
Wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku, pieprz, posiekaną natkę i dodaj Delikat. Całość wymieszaj i rozlej do miseczek. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej