Smażone owoce w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone owoce w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżki

300 mililitrów

null

450 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mleko z jajkami.

Krok 2

Dodaj Fix Puszyste Placki z jabłkiem i dokładnie wymieszaj ciasto. Odstaw na 10 minut.

Krok 3

Owoce (mieszanka owoców twardych, np jabłka, gruszka, banan) pokrojone w kostkę zanurzaj w cieście i wkładaj na rozgrzane masło ghee. Zamiast masła ghee można użyć oleju do smażenia.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor, po czym odsącz i podawaj jako deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone owoce w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aromatyczne pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej