
Składniki
800 mililitrów
175 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście mięty posiekaj drobniutko, dodaj do nich imbir, cukier, sok z cytryny, po czym zalej wodą. Wszystko miksuj przez 5 minut.
Krok 2
Przelej płyn przez gazę lub gęste sitko, aby otrzymać jednolity, zielony napój.
Krok 3
Podaj do deserów mocno schłodzony, przybrany liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej