Soczewica z kaparami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Soczewica z kaparami i pieczarkami

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

20 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

5 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wcześniej namoczoną soczewicę czarną ugotować.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pomidora sparzyć i obrać ze skóry.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej olej kokosowy, następnie wrzuć pokrojoną cebulkę, pieczarki – chwilę duś.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Następnie dodać pokrojonego pomidora i soczewicę, całość doprawić przyprawą.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Na koniec posypać szczypiorkiem i wymieszaj.

Soczewica z kaparami  i pieczarkami - Krok 5
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica z kaparami  i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczewica z kaparami  i pieczarkamiSoczewica z kaparami i pieczarkami

Pora na: Kolację.

Soczewica z kaparami, pieczarkami i pomidorem to doskonały pomysł na,kolację. Jedyne, o czym musicie pamiętać, to o wcześniejszym namoczeniu soczewicy, co ułatwia jej ugotowanie. Dodatek pieczarek duszonych z cebulką na oleju kokosowym nadaje daniu wyjątkowego smaku, który zachwyci każdego miłośnika kuchni roślinnej. Z przygotowaniem kolacji z naszego przepisu poradzi sobie każdy – nawet początkujący kucharz. Wystarczy połączyć ze sobą poszczególne składniki, aby pyszne danie zagościło na waszym stole. Spróbujcie tego przepisu, a soczewica z kaparami i pieczarkami na stałe pojawi się w waszym menu.

Dla kogo?

Soczewica z kaparami i pieczarkami to propozycja dla osób aktywnych fizycznie.

Wiesz, co jesz!

Kolacja według naszego przepisu zawiera 301,9 kcal, 18 g błonnika oraz 20,1 g białka.

 

Czy wiesz, że?

Kapary są dodatkiem do wielu potraw, wzbogacając je o wyrazisty, pikantny smak. Pąki kapara ciernistego konserwowane są w soli, occie lub winie i zamykane w słoikach. W tej postaci trafiają na nasze stoły, służąc do przygotowania marynat, sałatek czy dań z pomidorami.