Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
80 gramów
20 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
5 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wcześniej namoczoną soczewicę czarną ugotować.

Krok 2
Pomidora sparzyć i obrać ze skóry.

Krok 3
W garnku rozgrzej olej kokosowy, następnie wrzuć pokrojoną cebulkę, pieczarki – chwilę duś.

Krok 4
Następnie dodać pokrojonego pomidora i soczewicę, całość doprawić przyprawą.

Krok 5
Na koniec posypać szczypiorkiem i wymieszaj.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Grecka z oregano Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Soczewica z kaparami i pieczarkami
Pora na: Kolację.
Soczewica z kaparami, pieczarkami i pomidorem to doskonały pomysł na,kolację. Jedyne, o czym musicie pamiętać, to o wcześniejszym namoczeniu soczewicy, co ułatwia jej ugotowanie. Dodatek pieczarek duszonych z cebulką na oleju kokosowym nadaje daniu wyjątkowego smaku, który zachwyci każdego miłośnika kuchni roślinnej. Z przygotowaniem kolacji z naszego przepisu poradzi sobie każdy – nawet początkujący kucharz. Wystarczy połączyć ze sobą poszczególne składniki, aby pyszne danie zagościło na waszym stole. Spróbujcie tego przepisu, a soczewica z kaparami i pieczarkami na stałe pojawi się w waszym menu.
Dla kogo?
Soczewica z kaparami i pieczarkami to propozycja dla osób aktywnych fizycznie.
Wiesz, co jesz!
Kolacja według naszego przepisu zawiera 301,9 kcal, 18 g błonnika oraz 20,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Kapary są dodatkiem do wielu potraw, wzbogacając je o wyrazisty, pikantny smak. Pąki kapara ciernistego konserwowane są w soli, occie lub winie i zamykane w słoikach. W tej postaci trafiają na nasze stoły, służąc do przygotowania marynat, sałatek czy dań z pomidorami.