Spaghetti z kruchymi kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z kruchymi kurkami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.5 kilograma

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 kilograma

1 szklanka

100 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyści i umyj następie osusz. Cebule posiekaj w kostkę.

Krok 2

Na oliwie i łyżce masła podsmaż kurki oraz cebulę.

Krok 3

Dodaj pietruszkę i jeszcze chwilę smaż, po czym zalej winem i dopraw solą oraz pieprzem. Gdy grzyby zmiękną, rozprowadź z nimi śmietanę. Zestaw z ognia.

Krok 4

Dodaj starty na grubych oczkach ser i wymieszaj, do całkowitego rozpuszczenia.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z gorącym sosem.

Krok 6

Dekoruj podsmażonymi na maśle listkami szałwii. Doskonale do dania pasować będzie schłodzone białe wino.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z kruchymi kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej