Pizza di fungi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza di fungi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
215 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

90 gramów

90 gramów

90 gramów

50 gramów

2 łyżki

sos do pizzy:

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

30 mililitrów

ciasto do pizzy:

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.

Krok 3

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak, by nie było grudek, dodaj mini kostki Knorr i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 4

Stolnicę lub blat stołu podsyp mąką, połóż ciasto i rozwałkuj lub uformuj placek ręcznie. Placek powinien mieć około 28 centymetrów średnicy i 1 centymetr grubości.

Krok 5

Placki umieść na blasze i posmaruj z wierzchu wcześniej przygotowanym sosem starając się zachować centymetr odstępu od rantu placka.

Krok 6

Wierzch pizzy posyp tartym serem, ułóż na nim cebulę, czosnek i plastry pomieszanych z grzybów. Piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 15 minut.

1

Opinie o przepisie

  • magi18 magi18

    magi18 magi18 , 21.03.2020

    TAK. Zmodyfikowałam nieco ciasto. Wzięłam dodatkowo około 40 go suszonych grzybów. Ugotowałam je i zmieliłam. Do ciasta dodałam te suszone grzyby. Poza tym nie dokonałam zmian. Pizza wyszła bardziej grzybowa i (według mnie) była po prostu lepsza.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza di fungi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza frutti di mare
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza di fungi Pizza di fungi

Grzyby pokrój w plastry. Cebulę i czosnek posiekaj.