Pizza - przepis na puszyste ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza - przepis na puszyste ciasto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.6 szklanki

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do dużej miski, a następnie dodaj sól i rozdrobnione drożdże.

Krok 2

Zrób wgłębienie, dolej oliwy z oliwek, przyprawy i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.

Krok 3

Wyrób ciasto dodając stopniowo mleko zmieszane z wodą.

Krok 4

Ciasto zagniataj przez około 10 minut. Odstaw na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 5

Rozwałkuj na placki grubości 5-6 mm i nakłuj je widelcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza - przepis na puszyste ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej