Grzybowa potrawka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa potrawka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
44 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

150 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki, prawdziwki również pokrój, jeśli są zbyt duże. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodaj pieczarki oraz pozostałe grzyby i rozmaryn. Smaż na mocnym ogniu.

Krok 4

Grzyby zalej przygotowanym Fixem, następnie całość doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa potrawka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej