Kurczak z pieprzem po seczuańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pieprzem po seczuańsku

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

3 plastry

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój na kosteczki. Dymki posiekaj, a następnie rozgnieć z imbirem.

Krok 3

Papryczki przepołów, usuń nasiona i pokrój na kawałki. Na rozgrzany olej wrzuć ziarna pieprzu i chwilę podgrzewaj, dodaj papryczki i smaż, aż staną się czarne.

Krok 5

Następnie wlej szklankę wody, dodaj cukier, pozostałe 2 łyżki sosu sojowego, łyżkę wina oraz bulionetkę Knorr.

Krok 2

Do miseczki wlej 1 łyżkę sosu sojowego, 1 łyżkę wina oraz wrzuć dymkę z imbirem. Wszystko wymieszaj i włóż kurczaka. Odstaw na 15 minut.

Krok 4

Teraz dodaj kurczaka i podsmaż go.

Krok 6

Wymieszaj, a gdy doprowadzisz do wrzenia, to zmniejsz płomień i gotuj przez 5 minut. Kurczaka ułóż na ryżu i polej olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pieprzem po seczuańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej