Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
4 opakowania
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
6 łyżek
1 pęczek
0.5 pęczka
2 łyżki
3 łyżki
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki umyj i pokrój w plasterki. Posyp solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
Krok 2
Otrzyj skórkę i wyciśnij sok z jednej cytryny. Drugą cytrynę pokrój na cząstki. Koperek oraz natkę posiekaj.
Krok 3
Ogórka wymieszaj z kwaśną śmietaną, łyżeczką musztardy, skórką oraz sokiem z cytryny i koperkiem. Wymieszaj dopraw jeśli uznasz to za konieczne.
Krok 4
Pozostałą musztardę wymieszaj z majonezem.
Krok 5
Teraz smaż Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher na patelni z olejem i odrobiną margaryny aż będą złociste i rumiane. Usmażone sznycle podaj na dużym półmisku, posyp natką i dodaj cząstki cytryny. Sałatkę i sos podawaj osobno.

Dobra rada:
Pamiętaj, aby usmażone sznycle odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegetariańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym
Mimo że kuchnia wegańska pełna jest różnorodnych smaków i aromatów, nadal część osób uważa, że dania w niej przygotowywane charakteryzują się ogromną powtarzalnością. Nic bardziej mylnego! Dziś możemy przygotować potrawy zbliżone smakiem do ich mięsnych odpowiedników. Przykładem jest przepis na wegańskie sznycle z sałatką z ogórka i sosem musztardowym, który świetnie wpisuje się w nowoczesne trendy kulinarne. Wystarczy spędzić niespełna pół godziny w kuchni, aby przygotować tę wyjątkową potrawę. Smacznego!
Dla kogo?
Wegańskie sznycle to propozycja dla osób poszukujących pomysłów na dania oparte wyłącznie o składniki roślinne. Potrawa z pewnością przypadnie do gustu także zwolennikom mięsa, ponieważ będzie świetną alternatywą dla klasycznych potraw przygotowywanych z cielęciny.
Na jaką okazję?
Sznycel świetnie sprawdzi się w porze obiadowej – zarówno na co dzień, jak i podczas wyjątkowych uroczystości. Obiad w wersji wege w austriackim stylu możecie także zabrać ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Klasyczny sznycel wiedeński przygotowywany jest z cielęciny panierowanej w bułce tartej. Obowiązkowym dodatkiem do kotleta jest sałatka z ziemniaków lub pureé ziemniaczane.
Dla urozmaicenia:
Do sznycla warto podać… cytrynę, którą serwuje się osobno. Jeśli wolisz nieco bardziej egzotyczny smak, możesz ją zastąpić limonką.