Sznycel wegański - przepis: roślinny, wege | Przepisy.pl pixel

Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

5 łyżek

350 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Ziemniaki rozłóż na blaszce z piekarnika z pergaminem, skrop oliwą i piecz ok 25 minut aż będą złociste.

Krok 2

W tym czasie umyj i osusz liście sałaty. Ogórki świeże pokrój w plasterki, a konserwowe w kostkę. Cytrynę pokrój na cząstki.

Krok 3

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Na dużym talerzu połóż liście sałaty z ogórkami. Sałatkę skrop oliwą i woda po konserwowych ogórkach. Obok ułóż ziemniaki i sznycla. Podawaj z cząstką cytryny.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ziemniaków możesz dodać wegański majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Solanka z grzybami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi Wegański sznycel z łódeczkami ziemniaczanymi

Sznycel, kojarzony z kuchnią austriacką, jest potrawą znaną również w Polsce, choć sposób jego przygotowania nieco się różni w obu kuchniach. Jeśli preferujecie dania roślinne, również możecie posmakować austriackiego sznycla, ale w wersji wegańskiej. Doskonałymi dodatkami do potrawy są łódeczki ziemniaczane zapiekane w piekarniku oraz solidna porcja warzyw. Jeśli szukasz pomysłu na pyszne, szybkie i proste danie w stylu wege, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu. Zapewniamy, że będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla każdego – zarówno dla miłośników dań mięsnych, jak i wegetarian. Sznycel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na obiad. Sznycel może być urozmaiceniem codziennego menu lunchowego, jak i świetną propozycją na niedzielny rodzinny obiad.

Czy wiesz, że?

Łódeczki ziemniaczane w wersji smażonej to, obok frytek, jeden z najpopularniejszych dodatków do dań w stylu amerykańskim. Łódeczki posypane aromatycznymi przyprawami serwowane są często z dodatkiem sosów.

Dla urozmaicenia:

Idealnym dodatkiem do dania będzie wegański majonez, który możecie wymieszać z dowolnymi przyprawami.