
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
4 sztuki
4 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szparagi umyj, obierz, poucinaj twarde końce, gotuj 5 minut w wodzie. Odsącz, pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2
Każdy szparag zawiń w plasterek boczku z dodatkiem gałązki rozmarynu.

Krok 3
Smaż na patelni, aż boczek się przyrumieni.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i trzema łyżkami wody.

Krok 5
Usmażone szparagi ułóż na talerzu i skrop sosem. Natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szparagi w boczku
Szparagi to warzywa miłości. Od wieków znane są jako afrodyzjak, jaki serwują zakochane osoby w czasie romantycznych wieczorów, aby dopomóc szczęściu. Sezon na to warzywo przypada na wiosnę, kiedy na targach i w sklepach można dostać białe i zielone odmiany szparagów. Zielonych szparagów nie trzeba obierać, gotują się również krócej. Nie wymagają specjalnego przygotowania, wystarczy jedynie odłamać ich twarde końce – lekko zgniecione same pękną w odpowiednim miejscu. Zielone szparagi są niezawodnym dodatkiem do sałatek czy risotto, można także przygotowywać z nich kremowe zupy, lub podawać w formie przystawki z różnymi dodatkami, np. mięsem, jajkiem lub parmezanem. Dobrym pomysłem jest serwowanie ich zawiniętych w boczku z dodatkiem aromatycznego rozmarynu. Taka przystawka będzie wyglądać bardzo efektownie i wyśmienicie smakować. Najlepiej jeść to danie prosto z patelni, kiedy szparagi są jeszcze ciepłe.