
Składniki
500 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
0.3 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój na kawałeczki.
Krok 2
Do jabłek dodaj rodzynki oraz posiekane orzechy.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z cynamonem, cukrem oraz gałką muszkatołową i dodaj do jabłek.
Krok 4
Na cieście na spring rolls układaj jabłka oraz łyżkę Mascarpone. Ciasto zawijaj tak jak krokiety. Brzegi zwilż wodą i sklej.
Krok 5
Roladki wrzucać na rozgrzany głęboki olej i smaż przez ok. 4-5 minut, aby były złote. Po usmażeniu odsącz z tłuszczu.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej