Sałatka z mięsem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mięsem i ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

1 sztuka

null

150 gramów

3 łyżki

250 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą.

Krok 2

Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników.

Krok 3

Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę.

Krok 4

Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mięsem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej