Meksykańska sałatka z boczkiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
64 osoby zapisały

Składniki
130 gramów
150 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
50 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokój w piórka, posiekaj natkę kolendry, odsącz warzywa z puszki, boczek pokrój w grubą kostkę.
Krok 2
Boczek wysmaż na patelni, usuń nadmiar tłuszczu. Ciepłe skwarki wymieszaj ze szpinakiem, warzywami z puszki oraz czerwoną cebulą.
Krok 3
Pomidora sparz w gotującej się wodzie, usuń z niego skórkę, lekko rozdrobnij. Rozdrobnione kawałki razem z czosnek, sok z limonki, kmin rzymski i oliwę umieść w kielichu miksera, całość dokładnie zmiksuj aż powstanie zawiesisty sos. Do sosu dodaj natkę kolendry. Całość wymieszaj z sałatką.
Krok 4
Sałatki rozłóż na talerze podawaj z pokruszonymi chipsami nachos na wierzchu.

Dobra rada:
Do sałatki pasuje świeże awokado oraz jeśli lubisz ostre smaki marynowana papryczka jalapeno. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej