Meksykańska sałatka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z boczkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 gramów

150 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokój w piórka, posiekaj natkę kolendry, odsącz warzywa z puszki, boczek pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Boczek wysmaż na patelni, usuń nadmiar tłuszczu. Ciepłe skwarki wymieszaj ze szpinakiem, warzywami z puszki oraz czerwoną cebulą.

Krok 3

Pomidora sparz w gotującej się wodzie, usuń z niego skórkę, lekko rozdrobnij. Rozdrobnione kawałki razem z czosnek, sok z limonki, kmin rzymski i oliwę umieść w kielichu miksera, całość dokładnie zmiksuj aż powstanie zawiesisty sos. Do sosu dodaj natkę kolendry. Całość wymieszaj z sałatką.

Krok 4

Sałatki rozłóż na talerze podawaj z pokruszonymi chipsami nachos na wierzchu.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki pasuje świeże awokado oraz jeśli lubisz ostre smaki marynowana papryczka jalapeno. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańska sałatka z boczkiemMeksykańska sałatka z boczkiem

Cebulę pokój w piórka, posiekaj natkę kolendry, odsącz warzywa z puszki, boczek pokrój w grubą kostkę.