
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nic trudnego, a pyszne! Pod warunkiem, że użyjesz naprawdę dobrych ziemniaków oraz wysokiej jakości oliwy i oliwek - polecam ci greckie kalamata. Pieprz zmiel bezpośrednio przed przyprawianiem, będzie bardzo aromatyczny.
Krok 2
Przygotuj winegret: oliwę wlej do słoiczka, dodaj ocet i 2 łyżki ciepłej wody. Wkrusz mini kosteczkę przyprawową i dosyp sporą szczyptę pieprzu. Zakręć słoiczek i mocno nim wstrząśnij. Ziemniaki pokrój na nierówną, sporą kostkę i wrzuć do dużej miski. Dodaj cebulę, pomidory, oliwki, kapary i miętę. Wymieszaj, polej sosem winegret, wymieszaj ponownie. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej