
Składniki
0.2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
null
null
0.5 sztuki
null
null
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj drobniutko razem z cebulką, czosnkiem i wydrążonym miąższem awokado. Zmiksuj, dopraw do smaku.
Krok 2
Nałóż przygotowaną masę na kromki chleba tostowego, ułóż na natłuszczonej blaszce i zapiecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Krok 3
Przed podaniem udekoruj grzanki z pomidorem i awokado posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej