Grzanki z pomidorem i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z pomidorem i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

null

null

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj drobniutko razem z cebulką, czosnkiem i wydrążonym miąższem awokado. Zmiksuj, dopraw do smaku.

Krok 2

Nałóż przygotowaną masę na kromki chleba tostowego, ułóż na natłuszczonej blaszce i zapiecz przez kilka minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj grzanki z pomidorem i awokado posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z pomidorem i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej