Ser panierowany z sosem jagodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser panierowany z sosem jagodowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

100 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panieruj ser w mące pszennej, rozmieszanych jajkach i bułce tartej z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 2

Rozgotuj jagody, wino oraz cukier tak, by powstał gęsty sos.

Krok 3

Wylej na talerz sos, ułóż na nim usmażony ser.

Krok 4

Smaż ser w głębokim tłuszczu przez około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser panierowany z sosem jagodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej