Grillowana kukurydza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana kukurydza

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj sos Hellmann's, 1 łyżeczkę chili, sól i kmin w filiżance. Odstaw na bok.

Krok 2

Przekrój kukurydzę wzdłuż na cztery części (na cztery ćwiartki). Przepis jest również pyszny na całych kolbach kukurydzy, jeśli chcesz.

Krok 3

Posmaruj kukurydzę połową wcześniej przygotowanej mieszanki. Grilluj przez 8 do 10 minut, obracając w razie potrzeby, aż lekko się zwęgli i zmięknie.

Krok 4

Ułóż kukurydzę na półmisku, posyp serem i kolendrą, a następnie skrop pozostałymi 2 łyżkami przygotowanego wcześniej sosu i posyp pozostałą 1/2 łyżeczki chili w proszku. Podawaj z kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana kukurydza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej