Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

0.5 pęczka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie w łupinach. Jak przestygną obieram je. Można ugotować dzień wcześniej. Końcówki szparagów strugam. Potem kroję na kawałki 2 cm. W garnku zagotowuję wodę z solą i odrobiną cukru. Do wrzącej wrzucam szparagi ale bez główek. Gotuję około 3 minuty, dodaję główki i gotuję jeszcze dwie minuty. Odcedzam i studzę.

Krok 2

Ziemniaki kroję na grube plastry, przekładam do miski, dodaję szparagi, pokrojone w plasterki rzodkiewki i korniszony.

Krok 3

Pomidorki kroję na pół, cebulę w piórka. Dodaję drobno pokrojony szczypior. Knorr sos sałatkowy francuski mieszam z 5 łyżkami wody. Dodaję go do majonezu i mieszam. Polewam nim warzywa i mieszam wszystko w misce. Sałatkę można doprawić solą według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka grillowa ze szparagami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej