Sałatka z kurczakiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

19

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i selera pokrój w jak najdrobniejszą kostkę, mniej więcej wielkości kukurydzy. Posiekaj natkę pietruszki. Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz ze sobą w misce, dopraw do smaku kminem rzymskim, chili, sokiem z cytryny oraz o ile to konieczne odrobiną soli.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej