Hawajskie szaszłyki z ananasem i szparagami z grilla
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
6 łyżek
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi kroję na kawałki 2 cm.
Krok 2
Ananasa obieram, wykrawam niejadalny środek i kroję w kostkę 2 cm. Paprykę kroję na kawałki. Cebulę po obraniu kroję na pół i odrywam łuski. Tofu kroję w kostkę 2 cm. Wszystko przekładam do miski, dodaję Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza.
Krok 3
Knorr przyprawa do warzyw, trzy łyżki oliwy i mieszam wszystko w marynacie. Można zostawić na 15 minut. Na przemian nakłuwam na patyczki do szaszłyków kawałek ananasa, tofu, cebula, papryka, szparag i znowu ananas i tak do końca patyczka. Grilluję na rozgrzanym grillu z każdej strony.
Krok 4
Sos: Do miseczki wsypuję Knorr sos sałatkowy balsamiczny z ziołami przygotowuję go według instrukcji opakowania, dodaję do niego Hellmann's vegan mayo, Hellmann's Ketchup łagodny i mieszam. Szaszłyki podaję z sosem, posypuję miętą drobno pokrojoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej