Kanapki z pastą z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z pastą z awokado

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować jajka na twardo. Ostudzić i obrać.

Krok 2

Awokado i 4 jajka rozgnieść widelcem. Wymieszać w jednej misce.

Krok 3

Ogórki konserwowe i cebulę dymkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do miski z awokado i jajkiem.

Krok 4

Wycisnąć sok z limonki. Dodać 3 łyżeczki do pasty. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Krok 5

Gotową pastą posmarować bułki. Na pastę położyć jajko oraz pomidor pokrojony w plasterki.

Krok 6

Na sam koniec położyć rukolę i polać sosem Chunky Burger. Kanapki idealnie sprawdza się na piknik czy wyjście z domu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z pastą z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej