Sałatka z arbuzem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z arbuzem i fetą

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce pomieszaj sos sałatkowy Knorr z trzema łyżkami wody i trzema łyżkami oliwy z oliwek.

Krok 2

Na patelni lub w piekarniku upraż pestki słonecznika.

Krok 3

Sałatę umyj pokrój w grube kawałki pomieszaj z większością dressingu. Całość przełóż do odpowiedniej salaterki. Na wierzch sałaty umieść obranego, bez pestek, pokrojonego w kostkę arbuza, dodaj pokrojoną w kostkę fetę i delikatnie polej częścią sosu sałatkowego Knorr. Posyp sałatkę uprażonymi pestkami słonecznika.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę możesz wzbogacić smażonym boczkiem lub szynką parmeńską.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z arbuzem i fetąSałatka z arbuzem i fetą

Szukasz pomysłu na smaczną i orzeźwiającą sałatkę? Mamy dla Ciebie propozycję idealną. Sałatka z arbuzem i fetą zrobi furorę na letnich spotkaniach ze znajomymi. Zaserwuj ją dla swoich gości, a z pewnością zachwycisz ich tym ciekawym połączeniem smaków. Arbuz i feta to znakomity duet, o czym już niebawem możesz się przekonać. Spróbujesz? Wystarczy 15 minut i chęci do przygotowania smacznego dania!

Na jaką okazję? 

Szykujesz się na grilla w gronie znajomych? Obok pysznych mięs z rusztu nie może zabraknąć znakomitej sałatki z arbuzem i fetą. To słodko-słone połączenie jest kwintesencją letnich dni. Nasza receptura sprawdzi się również na lunch do pracy. Zapakuj pyszną sałatkę z arbuzem i fetą do pudełka na wynos i wyjmij danie, gdy tylko najdzie Cię ochota. Twój humor poprawi się w jednym momencie!

Czy wiesz, że?

Możemy wyróżnić aż 1200 odmian arbuza, w Polsce najpopularniejsze są: Sugar Baby, Janosik i Rosario F1. Co ciekawe, aż 90% składu tego owocu to woda! Sałatka z dodatkiem arbuza będzie więc niesamowicie soczysta i smaczna. Ten owoc doskonale skomponuje się ze słoną fetą, sałatą lodową i pestkami ze słonecznika. 

Dla urozmaicenia:

W naszej recepturze nie znajdziesz dodatku mięsa, ale śmiało możesz dorzucić ulubione składniki do sałatki. My w szczególności polecamy usmażony boczek, który wyróżnia się chrupiącą konsystencją. Doskonale smakuje również szynka parmeńska! Ten słony smak urozmaici Twoją sałatkę z arbuzem i fetą. Modyfikuj nasz przepis, a efekty zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Udanych przygotowań!