Skrzydełka na grilla – podgotowane: z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Skrzydełka z grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

201 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj skrzydełka, odetnij cienkie końcówki i obgotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj w misce miód, ketchup, sos sojowy i czosnkiem Knorr.

Krok 3

Odcedź skrzydełka i gorące włóż do marynaty na około 2 godziny.

Krok 4

Grilluj zamarynowane skrzydełka (odwracając je co jakiś czas) do momentu, kiedy będą miękkie. Następnie podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka z grillaSkrzydełka z grilla

Biesiady na świeżym powietrzu to idealny moment na zaserwowanie soczystych mięs z rusztu. Chcesz spędzić lato w miłej atmosferze? W Twoim menu nie może zabraknąć naszego popisowego dania - skrzydełka na grilla. Te smaczne kąski kurczaka wyróżniają się licznymi walorami – soczyste, aromatyczne i proste do przyrządzenia. Spróbujesz?

Dla kogo?

Każdy fan letnich spotkań na świeżym powietrzu powinien spróbować naszego przepisu na gotowane skrzydełka na grilla. To obowiązkowa pozycja obok kiełbasy, karczku i kaszanki. Nie czekaj – sprawdź skrzydełka na grilla przepis, a później ciesz się sezonem w pełni. Smacznego!

Na jaką okazję?

Skrzydełka z grilla sprawdzą się idealnie na biesiady wśród rodziny i przyjaciół. Zaserwuj im takie mięso z rusztu, a pochwałom nie będzie końca. Może masz chęć na skrzydełka poza sezonem? Mamy na to sposób! Rozgrzej elektrycznego grilla w domu i do dzieła!

Czy wiesz, że?

W skrzydełkach znajdziesz ciemny rodzaj mięsa, który doskonale sprawdzi się do przyrządzania na grillowym ruszcie. Wszystko za sprawą większej zawartości tłuszczu. Zakup odpowiednią ilość kurczaka, a potem grilluj go według naszej receptury. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków z pysznym mięsem w roli głównej!

Dla urozmaicenia:

Chrupiące skrzydełka na grilla podgotowane serwuj z wybranymi dodatkami. Co powiesz na pieczone ziemniaki lub kukurydzę? Gwarantujemy, że to doskonała kompozycja smaków. Podziel się z nami opinią o przepisie na skrzydełka! Czekamy na Twój komentarz.