Tagliatelle z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

10 sztuk

2 łyżki

0.5 kilograma

100 mililitrów

300 gramów

200 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia wyfiletuj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ugotuj makaron w osolone wodzie.

Krok 3

W międzyczasie rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulkę i smaż 1,5 minuty, dodaj łososia, dopraw i smaż jeszcze 4 minuty.

Krok 4

Dodaj obrane i pokrojone pomidorki, smaż 2 minuty.

Krok 5

Podlej winem i zredukuj do połowy objętości

Krok 6

Zmniejsz ogień, dodać śmietankę, przypraw sola i pieprzem. Wrzuć posiekany koperek, odcedzić makaron, przelej go gorącą wodą i wrzucić do sosu.

Krok 7

Podgrzej całość minutę. Podaj oprószone świeżo zmielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej