Wytrawne ciasto z mięsa i jaj – Zobacz na przepisy.pl pixel

„Tort” z kurczęcia i jaj

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

12 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

3 jajka ugotuj na twardo.

Krok 2

Mięso oddziel od kości i przepuść przez maszynkę wraz z 3 jajkami ugotowanymi na twardo.

Krok 3

Pozostałe 9 jajek rozbij na jednolitą masę.

Krok 4

Doda mięso mielone, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

Krok 5

Przygotowaną masę włóż do tortownicy i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • „Tort” z kurczęcia i jaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej