
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.
Krok 2
Liście sałaty porwij na kawałki.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.
Krok 5
Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.
Krok 6
Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej