Tuńczyk w liściach herbaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk w liściach herbaty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.25 kilograma

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka posmaruj oliwą, posól, popieprz i odstaw.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wyłóż folią i wsyp herbaty z cukrem. Przykryj i połóż na rozgrzanym grillu.

Krok 3

Gdy herbata zacznie się dymić, połóż na niej steki tuńczyka.

Krok 4

Piecz około 5 minut. Posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk w liściach herbaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej