Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 puszki
4 sztuki
1 pęczek
200 gramów
200 gramów
150 gramów
100 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, buraka zetrzyj oddzielnie na grubych oczkach tarki. Jajo oddzielnie żółtko oddzielnie białko zetrzyj na drobnych oczkach. Tuńczyka wymieszaj z kukurydzą i natka pietruszki, podziel na dwie porcje.
Krok 2
Ziemniaki delikatnie oprósz solą i pieprzem podziel na dwie części pierwszą ułóż na dnie przeźroczystej miski z szerokim dnem.
Krok 3
Na ziemniaki nałóż, pierwszą, warstwę tuńczyka z kukurydza całość przykryj śmietaną. Następnie znów nałóż ziemniaki tuńczyka buraki.
Krok 4
Wierzch posmaruj majonezem i oprósz startymi, ugotowanymi jajami, Usypując kręgi na przemian raz białko raz żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej