Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 puszki

4 sztuki

1 pęczek

200 gramów

200 gramów

150 gramów

100 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, buraka zetrzyj oddzielnie na grubych oczkach tarki. Jajo oddzielnie żółtko oddzielnie białko zetrzyj na drobnych oczkach. Tuńczyka wymieszaj z kukurydzą i natka pietruszki, podziel na dwie porcje.

Krok 2

Ziemniaki delikatnie oprósz solą i pieprzem podziel na dwie części pierwszą ułóż na dnie przeźroczystej miski z szerokim dnem.

Krok 3

Na ziemniaki nałóż, pierwszą, warstwę tuńczyka z kukurydza całość przykryj śmietaną. Następnie znów nałóż ziemniaki tuńczyka buraki.

Krok 4

Wierzch posmaruj majonezem i oprósz startymi, ugotowanymi jajami, Usypując kręgi na przemian raz białko raz żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warstwowa sałatka ziemniaczka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej